Miałam wielką ochotę na jakieś racuchy. Wstałam i zrobiłam przegląd kuchni. Znalazłam wszystkie potrzebne składniki i przygotowałam na śniadanie jabłka w cieście z przepisu DayliCooking. Ciasto wyszło mi trochę za bardzo lejące i ciężko mi się smażyło więc na oko dosypałam tak 1/2 szklanki mąki więcej niż w przepisie, lecz jeżeli wam to nie będzie przeszkadzało to nie dosypujcie więcej niż jest w oryginalnym przepisie.
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie połączyć mikserem.
Odstawić na 10-15 minut.
Umyte jabłka pokroić w plastry.
Każdy plaster zanurzać w cieście i smażyć
na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na lekko złoty kolor.
Podawać posypane cukrem pudrem.
pyszne :) poproszę troszkę ;)
OdpowiedzUsuń